SUP KURS OCH FÖRELÄSNING

SUP KURS OCH FÖRELÄSNING

Innehåll

Här är ett tillfälle för dig i Boråstrakten att lära dig paddla SUP.  Vi går igenom säkerhet och paddelteknik. Vårt mål är att du utnyttjar hela kroppen i paddeltaget och jobbar ergonomiskt för att både utmana din kondition och din styrka.

Efter det praktiska vattenpasset samlas vi i klubbhuset där Erik Wikström föreläser om barmarksträning. Hur bör du lägga upp din träning under sommarhalvåret för att kunna orka och prestera i skidspåret under vintern.

ERIK WIKSTRÖM

Erik jobbar som coach, instruktör och föreläsare inom främst längdskidåkning och löpning. På meritlistan finns bland annat en 25:e-plats i Vasaloppet, en 12:e-plats i Lidingöloppet och 7:e-plats på SM i SUP. Eriks specialområde är effektiv träning för motionärer med begränsad träningstid.

MARGARETA ENGSTRÖM

Margareta introducerades till SUP 2008 då hon blev anställdes av Starboard som Global Marketing Mannager. I tre år var hon med och utvecklade sporten på internationell nivå. 2014 vann hon SM i långdistans och sprint, Svenska SUP Race Serien och Olukais uttagningsserie till Hawaii. 2015 knep hon silvermedaljerna då hon samtidigt var gravid. 2016 vann hon SM guld i supersprint och silver i sprint. Margareta är sertifierad ASI instruktör och grundare till 102 SUP & SURF.

PRELIMENÄRT SCHEMA

17.30: Start och ombyte till våtdräkter. Vi träffas vid Viaredssjön, exakt plats?
17.45: Genomgång av paddeltaget och grundläggande säkerhet. 
18.00: Praktisk lektion på vattnet. Individuell feedback. Passet utmanar både kondition och styrka då hela kroppen aktiveras i paddlingen. Vi tränar även balansövningar och svängar.  
19.40: Förflyttning till klubbhuset och ombyte.
20.00: Filmvisning. Vi tittar på er teknik som filmats under paddlingen och alla får individuell feeback. Under tiden bjuds det på kaffe, te, frukt och ostmackor.
20.45: Föreläsning.
21.15: Avslutning (eller senare än så om ni har fler frågor).

 

PLATS: Borås

DATUM: 16 maj 2017

Tid: 17.30-21.15 

Förkunskaper: Simma 50.

Pris: 995 kr

(max 12 pers)

BOKA NU